Rezumatul sedintei Consiliului Baroului Vrancea din 18.05.2023

CONSILIUL BAROULUI VRANCEA aduce la cunoştinţa membrilor săi că:

În data de 18 mai 2023, cu participarea tuturor consilierilor și a Decanului Baroului Vrancea, a avut loc ședinţa Consiliului, fiind discutate nouă aspecte, dintre care șase sunt de interes public și trei de interes privat.

În privința problemelor de interes privat discutate, ca urmare a obligației legale de a proteja datele cu caracter personal, facem cunoscut doar faptul că aceste probleme vizează cu precădere interese individuale, soluționate cu respectarea dispozițiilor legale și statutare.

În privința aspectelor de interes public, precizăm următoarele:

  1. S-a luat act și s-a dispus punerea în aplicare a Hotărârii nr. 337/17-18 martie 2023 a UNBR, privind examenul de primire în profesie ca avocat stagiar, sesiunea august 2019, referitor la doamna Arghire V. Emilia Livia.
  2. S-a dispus înscrierea pe Tabloul avocatilor activi și radierea din Tabloul avocaților incompatibili a doamnei avocat Arginteanu Marinela.
  3. S-a luat act de Decizia nr. 517/28.04.2023 a U.N.B.R. de validare a rezultatelor examenului de admitere în profesia de avocat, sesiunea aprilie 2023, cu privire la doamna Ghimpu Delia – Cristina, domnul Filimon Ionuț, domnul Bărăgan Tiberiu – Marian și domnul Efstatiade Florin, urmându-se a se respecta în mod corespunzător formalitățile legale și statutare.
  4. S-a luat act de viramentul INPPA în valoare de 5 600 lei reprezentând cota aferentă Baroului Vrancea pentru operațiunile înscrierii la examen.
  5. S-a discutat situația comparativă a încasărilor pe anii 2022-2023 la fondul de pensii/fondul de asigurări sociale, prezentată de către doamna avocat Prepeliță Petria, Președinte al CAA Filiala Vrancea.
  6. S-a discutat situația restanțierilor la plata contribuțiilor către CAA și către Barou și s-a decis emiterea de notificări, termenul maxim de plată fiind 19 iunie 2023, sub sancțiunea suspendării, conform art.55 al.2 lit. n) din Legea 51/1995 si art.49 al.1 lit.c) din Statutul profesiei de avocat.

 

DECAN,

NICOLAE GEORGE GABRIEL